Coranavirüs Ambalaj sektörünü nasıl etkileyecek?

Amabalaj sektörü tüm sektörleri etkileyen bir sektördür. Dolayısıyla tüm sektörlerin etkilediği bir alt sektör olarak piyasalardan etkilenmektedir.
Coranavirüs Çin de çıkarak büyük yıkımlar yapmaya devam etmektedir. Bununla birlikte Çin ekonomisini de güçlü biçimde sarsmaktadır. Dünya ekonomisinin dinamosunu oluşturan Çin'in dünya piayasalarında etkinliğini yitirmesi, yeni ve gelişen ekonomilerin önünü açacaktır. Dolayısıyla Türkiye'de üretim yapan sektörler için özellikle ihracat alanında büyük boşluklar olacağı kesindir.

Bununla birlikte, ekonomik sonuçları itibariyle Coranavirüs, etkisi her ne kadar güçlü biçimde Çin de gösterse de, tüm dünya ekonomilerinde ve dolayısıyla ülkemizde de bazı sonuçlar doğuracağı kesindir.
Ülkemiz ambalaj sektörünün özellikle ihracat yapan firmalara yönelik ambalaj ürünleri temin etmesi kaçınılmaz olacaktır. Ülkemizin bu dalgalı süreçte, Coranavirüs etkilerinden en az etkilenerek çıkması, ülkemiz ekonomisini öne çıkaracağı gibi ambalaj sektörüne de önemli fırsatlar sağlayabilecektir.

Temennimiz odur ki; gerek ülkemiz gerek dünyada yaşayan tüm insanlık olarak bu virüsten en biçimde etkilenerek bu süreci atlatalım. Ülkemizin Coranavirüs tehdidine karşın şimdiden ilgili tedbirleri alması, virüsle karşılaşması ihtimali durumda önemli avantajlar sağlayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

E-ticaret Kutuları ve kolileri

Ankara'da PAKkoli'nin eşsiz hizmeti

Bal petek taşıma ihtiyacı